Hey, deze foto is ©

Wie en Wat

Frans Davids - Professionele reportagefotografie

SONY DSC

 

Over Frans

Geboren 24 december 1960 in Emmen. Al tijdens mijn middelbare schooltijd begon ik interesse te krijgen in fotografie. Lange tijd was dat mijn hobby maar met muziek was ik echt ambitieus en in 1990 studeerde ik af aan het conservatorium in Zwolle (klassiek piano)

De jaren daarna begon toch de interesse in fotografie toe te nemen en volgde ik de Fotovakschool opleiding. Toen ik meer en meer mogelijkheden kreeg om opdrachten te doen startte ik in 1996 als eenmanszaak: Frans’Fotografie.

Camera’s die ik, vanaf het allereerste begin, heb versleten: Zenit EM – Practica LTL3 – Olympus OM10 – Nikon F301 – Nikon F601 – Nikon F4 – Hasselblad 503cxi – Olympus E10 – Nikon D70 – Nikon D2X – Nikon D3.

Talloze opdrachtgevers zijn de revue gepasseerd en in de loop van de jaren bouwde ik meer en meer ervaring op in diverse fotografische disciplines .
Ook ging ik meteen mee in de digitale omwenteling binnen de fotografie rond de eeuwwisseling.

Anno 2017 is fotografie als vak een andere rol gaan spelen: fotografie is voor bijna iedereen beschikbaar, trends hierin zijn veranderd. Uiteindelijk blijft het toch een mooi en creatief vak.
Een ambacht.