Hey, deze foto is ©

Archief frustraties…

22 oktober 2014 Algemeen

Gisteravond was ik bij een mooie, zakelijke bijeenkomst van Zwolle in Bedrijf. Dit vond plaats bij IQ Kunstuitleen. Ik raakte aan de praat met Ivo de Lange en natuurlijk kregen we het over de fotograaf Robert Whitaker en The Beatles. Whitaker was in de jaren ’60 DE Beatles fotograaf en veel beroemde foto’s uit die tijd zijn van zijn hand. Een flink aantal exemplaren -sommige erg kostbaar –  bevinden zich bij IQ.

In 2009 was Whitaker een tijdje te gast bij IQ Kunstuitleen en daar heb ik hem ook gefotografeerd. En hij mij overigens…  Ivo was erg belangstellend naar het portret dat ik van Robert maakte. Een paar jaar geleden is Whitaker overleden.Tijdens het maken van dat portret was hij overigens al ziek. En ja…neemt de waarde dan toen van zo’n foto…? Ik denk – afhankelijk van wie de geportretteerde is – wel.

Ik duik dus vandaag m’n archief in…. zoeken op harde schijven, CD’s…. maar nergens dus die foto te vinden. Dat kost veel tijd zeg…en frustraties!
Uiteindelijk natuurlijk wel gevonden want wat bleek: ik had in de bestandsnaam getypt:  Withaker in plaats van Whitaker.

Een leuke les: zo nauwkeurig moet je dus zijn in je foto archivering. Da’s vooral fijn als je jaren terug moet zoeken!

Het portret van Robert Whitaker verdient een mooie vergroting en wat er daarna mee gebeurt?  Dat is nog even en verrassing…

Plaats een nieuwe reactie